304 ученици от 5 карловски села, сред които и наводнените Богдан,

...
304 ученици от 5 карловски села, сред които и наводнените Богдан,
Коментари Харесай

На прага на 15 септември: Все още не е ясно как ще се извозват учениците от пострадалите села

304 възпитаници от 5 карловски села, измежду които и наводнените Богдан, Каравелово и Слатина, ще учат от 15 септември в Карлово. Всъщност в трите изумени от водната буря села учебните заведения са закрити от години. В момента се основава организация за извозването на децата, които са от първи до дванадесети клас.

Пораженията по инфраструктурата са големи и ще се постанова за превозването им до учебно заведение да се употребяват обходни направления. Освен това още не се е появила компания, която да се ангажира с тази активност, а крайният период на оповестената от общината социална поръчка изтича на 9-и септември.

" И по двете посоки към Карлово, по които би трябвало да минават транспортните средства учениците от засегнатите села, плюс тези от околните Климент и Дъбене, има разрушени мостове ", изясни пред БНР Антон Минев, заместник-кмет на Карлово, а към момента не е ясно какви ще са решенията за възобновяване на оборудванията – краткотрайни или трайни:

" На първо четене единият вид е да ги извозваме през град Баня, което удължава дистанцията с към 50 километра от най-отдалеченото село – Богдан, само че да кажем, че това е вид. Тук идваме на идната обстановка – към момента нямаме реализатор на поръчката, която е оповестена за возене. Това се случва всяка година. Сигурно няма да се откри транспортьор. Причините са повишението на цените и превозвачите нямат икономическа полза от парите, които дава Министерство на образованието на километър профилиран транспорт, а в тази ситуация към този момент и инфраструктурата ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР